Citytrip

Duitsland wordt ook wel liefkozend het land tussen de zee en de Alpen genoemd; gelegen in Centraal-Europa en omringd door landen als Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland heeft het land op gebied van natuur erg veel te bieden. Denk aan een kampeervakantie aan de Moesel in de Eiffel of een uitstapje naar het prachtige Bayerischer Wald. Een andere mogelijkheid is een meervoudige citytrip langs de leukste Duitse steden!
De toeristische sector van Duitsland heeft de laatste jaren een trend waargenomen: het aantal toeristen die getooid met een backpack de grotere steden van Duitsland afreizen is sterk gegroeid. Lees hier de leukste activiteiten in de leukste Duitse steden; de perfecte voorbereiding voor uw stedentrip door Duitsland.

Berlijn, hippe hoofdstad vol met geschiedenis

Denkend aan een citytrip in Duitsland, zal iedereen aan Berlijn denken. En terecht: de hoofdstad is verreweg de populairste bestemmingsplaats voor toeristen en heeft bij uitstek de leukste bezienswaardigheden en attracties. Maak per fiets een tour door de stad en bezichtig de wereldbekende Rijksdag, de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en het Altes Stadthaus. Bezoek ook één van de vele botanische tuinen of musea en integreer ’s avonds met de Berlijnse uitgaansjeugd rondom de Oranienburger Strasse, het Kurfürfstendamm of de Hackescher Markt.

Hamburg, wereldse havenstad aan de Elbe

Gelegen aan rivier de Elbe, in het noorden van Duitsland heeft u aan Hamburg een perfecte bestemmingsplaats. Met een binnenlandse vlucht vanaf Berlijn bent u binnen anderhalf uur in Hamburg en in de tweede grootste stad van Duitsland zult u zich absoluut vermaken. Voetballiefhebbers pakken een wedstrijd van Hamburger SV mee en de cultuurliefhebber vergrijpt zich aan het Raadhuis, de Köhlbrandbrücke, het Speicherstadt en vele andere bezienswaardigeden!

Keulen en Düsseldorf, historische steden in West-Duitsland

De deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft met Keulen (ofwel Köln) en Düsseldorf twee prachtige steden te bieden. Gelegen aan de Rijn, is Keulen vooral bekend van de Dom van Keulen. Maar ook de vele romaanse basilieken zullen oogverblindend zijn. Zet hierna koers naar de hoofdstad van de deelstaat, dat zo’n veertig kilometer noordelijker ligt. Exclusief shoppen rondom de Königsallee of neerstrijken op één van de terrasjes in die Aldstadt, waar u aan de ‘längste Theke der Welt’ een Altbiertje moet hebben geproefd!

München, meer dan alleen Oktoberfest en de kerstmarkten

München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en is qua inwonersaantal de derde grootste stad van Duitsland. Wereldberoemd van haar Oktoberfesten, het grootste bierfestival ter wereld, en de kerstmarkten – maar eveneens buiten deze periodes zeer aantrekkelijk. Een rondleiding door de Frauenkirche en Het Nieuwe Stadhuis, een bezoek aan het BWM Museum, een voetbalwedstrijd van Bayern München of een bezoek aan de belangrijke Kunstareal Musea; de stad heeft voor ieder wat wils!

tip

Wil jij tijdens je vakantie een groepsaccommodatie huren in Duitsland? Op deze website vind je een groot aanbod van groepsaccommodaties in Duitsland