Kerstmarkt in Duitsland

Als u aan winter en Duitsland denkt zal vast een van de eerste dingen die in uw hoofd opkomen de Duitse kerstmarkten zijn. Door heel Duitsland zijn vanaf november weer tal van kerstmarkten waar u heerlijk kunt ronddwalen en kunt genieten van al het moois om u heen. De vele schitterende lichtjes, warme kerstkleuren, gezellige kerstmuziek en de overheerlijke geuren van al het lekkers en vergeet vooral niet de Glühwein. Als u op zoek bent naar een kerstgeschenk zult u op een echte Duitse kerstmarkt absoluut slagen.

Wat valt er allemaal te doen?

Tevens zijn kerstmarkten de beste plek om nieuwe kerstdecoraties te vinden en kunt u bij alle kraampjes voldoende inspiratie opdoen voor het versieren van uw huis.

Maak van uw reisje naar een idyllische Duitse kerstmarkt een romantisch tripje. Of ga gezellig met het hele gezin. Voor ieder wat wils op de kerstmarkt; de kinderen kunnen zich vermaken in de draaimolen of het reuzenrad terwijl u voor kerstcadeaus winkelt of nog wat kerstkoekjes inkoopt.

Overnachten

Veel reisorganisaties bieden kant-en-klare reizen aan naar kerstmarkten in Duitsland inclusief vervoer en overnachting. Deze reizen worden vanaf september aangeboden, onder andere op vele websites. Wees er op tijd bij om een goede aanbieding te krijgen. U kunt kiezen uit vele kerstmarkten. Hieronder worden enkele kerstmarkten kort besproken.

Kerstmarkt in Düsseldorf

In Düsseldorf worden er ieder jaar vanaf half november kerstmarkten op zes pleinen in de stad georganiseerd.
Op de Marktplatz staat het prachtige raadhuis wat een zeer passende achtergrond is voor de kerstmarkt. De kerstkramen op de Heinrich-Heine-Platz zijn in Jugendstil stijl vanwege het muziekpaviljoen op dit plein. De Sternchenmarkt kerstmarkt mag u eigenlijk ook niet overslaan; een ideaal kerstlandschap en als het sneeuwt wordt dit effect alleen maar versterkt. De met verse dennentakken bedekte kraamdaken op de kerstmarkt op Schadowplatz zullen u vanzelf in de goede richting lokken. En vergeet niet om ook even een kijkje te nemen op Gustaf-Gründgens-Platz.

De kerstmarkt in Dusseldorf staat bekend om haar gezellige kerstmarkten en schijnt de beste te zijn in Duitsland. Die in Keulen en Aken zijn natuurlijk ook gezellig maar zijn wat kleinschaliger en daardoor toch iets minder gezellig.
Dusseldorf’s sfeervolle oude stadscentrum wordt rondom de kerstdagen omgetoverd tot de beste kerstmarkt van het land. Op 6 verschillende pleinen bevinden zich dit jaar kraampjes met verschillende kerstspullen, heerlijke gluhwein en andere hapjes en warme drankjes met sfeervolle muziek. Elk plein is verbonden aan de ander en via reusachtige verlichten kastanjebomen wordt je van plein naar plein geleidt. Elk plein heeft ook zijn eigen stijl en past perfect in zijn omgeving waar er rekening wordt gehouden met de huizen en gebouwen rondom het plein. Dit is dan ook wat de Dusseldorf kerstmarkt zo bijzonder maakt, de afwisseling van thema’s en zijn leuke barretjes, restaurantjes en pension in Dusseldorf.

Naast de kerstmakt met zijn kraampjes en lekkere eten kan je in Dusseldorf ook lekker schaatsen op de grote ijsbaan die jaarlijks ook de nodige bezoekers trekt. Dit jaar bevind deze schaatsbaan zich op de Gustaf Grundgens Platz. De omtrek van deze baan is 450m2 waar je natuurlijk ook als toeschouwer je kan verwarmen met een heerlijk glaasje gluhwein en kan toekijken inplaats van je te wagen op het ijs.

Wil je langer dan één dag naar de kerstmarkt van Dusseldorf kijk dan in de omgeving naar een pension in dusseldorf, appartementen en kamers kent die te huren zijn, boek dit wel vroegtijdig.

Kerstmarkt in Oberhausen

Vanuit Nederland is Oberhausen zeer goed te bezoeken, ook met de auto, gezien het net over de grens ligt. Een waar kerstdorp, bestaande uit 150 versierde blokhutten, is gebouwd op de promenade van CentrO. U kunt hier terecht voor exclusieve lekkernijen, bijzondere geschenken en prachtige decoraties. Op deze markt staat onder andere een bijzondere zeven meter hoge notenkraker en er is een sneeuwscooterbaan.

Kerstmarkt in Aken

In Aken vindt u niet de grootste kerstmarkt van Duitsland maar wel één van de mooiste. De prachtig ingerichte kraampjes staan op de markt waar je uitzicht hebt op de dom en het stadhuis, beide prachtige gebouwen. Het kan niet anders dan dat u hier betoverd raakt en met een heerlijk kerstgevoel naar huis gaat. Het is dan ook niet voor niets dat hier jaarlijks 1,5 miljoen toeristen op af komen om ook te genieten van de kerstsfeer, om kerstinkopen te doen of om heerlijk te nippen van de Glühwein.

Kerstmarkt in Essen

De kerstmarkt in Essen is één van de grootste en meest bezochte kerstmarkten van Duitsland. Op deze kerstmarkt staan ongeveer 250 sfeervolle kraampjes. Op Kennedyplatz staat een oude draaimolen waar vele kinderen zich goed vermaken. Ook is het mogelijk om zelf kaarsen te maken.
Het bijzondere van de kerstmarkt in Essen is de internationale touch; u kunt er allerlei internationale producten vinden, van Afrikaanse beeldjes tot Russische handwerken.

Tips

Maakt u jaarlijks een aantal uitstapjes als naar een kerstmarkt in Duitsland, dan kunt u erover denken om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit kan voordeliger zijn en dan een kortlopende reisverzekeringen en hoeft u niet iedere keer als u op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie en een vergelijking van goedkope doorlopende reisverzekeringen op doorlopende reisverzekering.