Verzekeringsspecialist

Duitsland is een ander land met andere spelregels: niet alleen de cultuur is anders, ook zijn er andere wetten en verschilt het bank- en verzekeringswezen van het Nederlandse. Het Duitse verzekeringsstelsel is complex en zit anders in elkaar dan in Nederland. Het kost enige tijd om in Duitsland wegwijs te worden. Als u besluit om in Duitsland te gaan wonen en/of te werken, heeft u echter wel vanaf dag één met het Duitse systeem te maken en wordt u zodoende in het diepe gegooid.

Onafhankelijk en op maat gesneden advies

Bij ts-concept kunt u rekenen op een onafhankelijke en een op maat gesneden advies zodat u niet onder, maar ook niet oververzekerd zult zijn. Wij kijken, denken en rekenen met u mee, en streven er naar dat u in Duitsland net zo goed verzekerd bent als in Nederland. Wij bieden u duurzame ondersteuning bij uw weg naar Duitsland toe en zijn gespecialiseerd in de volgende verzekeringen:
• Opbouw van (bedrijfs-)pensioenen (Altersvorsorge / (Betriebs-)Rente)
• Arbeidsongeschiktheidsverzekering (Absicherung der Arbeitskraft)
• Zorgverzekering (Krankenversicherung)
• Aansprakelijkheidsverzekering / WA-verzekering (Privathaftpflichtversicherung)
• Inboedelverzekering (Hausratversicherung)
• Opstalverzekering (Wohngebäudeversicherung)
• Rechtsbijstandverzekering (Rechtsschutzversicherung)

Pensioen in Duitsland is geen vanzelfsprekendheid

Van de hierboven genoemde verzekeringen is pensioenopbouw in Duitsland ons speerpunt. Op dit gebied ligt mogelijk het grootste verschil tussen Nederland en Duitsland. Want ondanks dat Duitsland bekend staat om Gründlichkeit en zijn risicomijdende profiel, zijn veel Duitsers financieel erg matig op hun oude dag voorbereidt. Nederland wordt wereldwijd alom geprezen om zijn hoogwaardige pensioen- en verzekeringsstelsel. In Duitsland daarentegen is Altersarmut een actueel thema. In de serie Alles Klar!? onderdeel van het programma Nieuwsuur van de NOS, werd van maandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus 2013 uitgebreid aandacht besteed aan dit thema. Deze serie laat zien dat veel oudere mensen in Duitsland over een matig pensioen beschikken en daardoor genoodzaakt zijn om nog op hogere leeftijd door te werken om te kunnen overleven. Voor Nederlanders is een dergelijke situatie moeilijk voor te stellen. Toch kunt u als Nederlander in Duitsland ook met dit probleem geconfronteerd worden, wanneer u in Duitsland geen voorzorgsmaatregelen treft.

Over ts-concept

ts-concept is gevestigd in Düsseldorf en heeft als doel een brug tussen Nederland en Duitsland te slaan. Als onafhankelijk adviesbureau zijn wij gespecialiseerd in het Duitse pensioen- en verzekeringsstelsel. Omdat wij zowel Duitse als Nederlandse wortels hebben, kennen wij beide talen en culturen door en door. Wij adviseren in het Nederlands, Duits en Engels. Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren:

ts-concept
Gerty Thiesen & Tim Städele
Oststraße 57
40210 Düsseldorf
Tel.: +49 (0) 211 543 595 44
gerty.thiesen@ts-concept.com
www.ts-concept.com