Vliegtickets

Al ligt Duitsland redelijk naast de deur, soms is het veel sneller en praktischer om per vliegtuig te reizen. Vooral voor Duitse bestemmingen die wat verder weg liggen van Nederland zijn vliegtickets eigenlijk altijd de beste optie. Ook als je regelmatig op en neer gaat om je te oriënteren en zaken te regelen voor je emigratie naar Duitsland is vliegen wat sneller dan elke keer met de auto te rijden. 

Voordelige vliegtickets boeken

Indien je zo voordelig mogelijk naar Duitsland wilt vliegen kun je het beste op internet zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Met name vergelijkingssites die specifiek bedoeld zijn voor het zoeken naar vliegtickets zijn erg handig en tonen in één oogopslag de goedkoopste tickets naar de door je gewenste bestemming in Duitsland. Je zult zien dat niet alleen prijsvechters goedkope tickets aanbieden, ook reguliere maatschappijen hebben soms aantrekkelijke aanbiedingen. Meestal is het goedkoper om buiten het vakantieseizoen te vliegen, en ook kan het voordeliger zijn om op een doordeweekse dag te vliegen in plaats van in het weekend, of heel vroeg in de ochtend of laat in de avond. Wat altijd loont is om zo ver mogelijk van tevoren te boeken, dan heb je ook de meeste keuze en kun je profiteren van de beste vliegticketprijzen.
Vanaf Nederland kun je naar meer dan 15 verschillende bestemmingen in Duitsland vliegen. Als je op zoek bent naar een spannende citytrip is vliegen naar Berlijn absoluut aan te raden, maar ook Frankfurt am Main is een bezoekje meer dan waard. Daarnaast kan je ook het parkeeraanbod rondom vliegvelden eenvoudig online vergelijken. Via online boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je bijvoorbeeld parkeren Schiphol vergelijken en direct je gewenste parkeerplaats reserveren.

Vlucht vertraagd?

Daar sta je dan op het vliegveld met alle koffers en zenuwachtige kids. Je ziet op het scherm verschijnen Delayed Flight.  En nu? Wachten tot het vliegtuig arriveert en uren wachten in vertrekhal of toch een hotel boeken. Het kan een keer gebeuren dat je vlucht is vertraagd. Wanneer heb je recht op een compensatie bij een vertraging van een vliegtuig? Als je door de vertraging drie uur later op je eindbestemming bent, heb je waarschijnlijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Recht op vergoeding bij vertraging vliegtuig?
Wil je weten of je recht hebt op een vergoeding bij een vertraagde vlucht? Via Airhelp kun je snel en simpel controleren of je recht hebt op een vergoeding. Mocht je recht hebben op een vergoeding dan kun je via AirHelp makkelijk je geld terug vragen. Je kunt eventueel zelf een claim indienen bij een luchtvaartmaatschappij, maar de maatschappij wijst dit regelmatig af. AirHelp is ervaren in het aanvragen van een schadevergoeding voor vertraagde vluchten. Het bespaart je veel tijd en rompslomp met de luchtvaartmaatschappij.

Berlijn

In de hoofdstad van Duitsland kom je altijd tijd te kort. Berlijn heeft naast een serieuze kant, als hoogstaand wetenschappelijk, politiek en cultureel centra van Europa, met de vele musea en kunsttentoonstellingen, ook een uitbundige kant met een bruisend nachtleven en veelzijdige festivals. Berlijn biedt voor elk wat wils en je zult na een eerste bezoek zeker weer snel terug willen naar deze moderne en liberale stad die tevens een rijke geschiedenis kent. Natuurlijk mag je de overblijfselen van de Berlijnse Muur niet missen, maar daarnaast moeten ook zeker de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw op je programma staan, en als je van winkelen houdt, kun je meteen wat geschiedenis ‘meepikken’ door het Kaufhaus des Westens (KaDeWe) te bezoeken. Na zo’n heerlijke dag door de stad wandelen is niets prettiger dan in een van de gezellige cafés of restaurants neer te strijken die overal over de stad verspreid liggen en vaak tot ver in de kleine uurtjes open zijn.

Frankfurt am Main

Frankfurt is het handelscentrum van Duitsland en tevens het grootste financiële centrum op het vasteland van Europa. In deze stad aan de rivier de Main zetelt behalve Frankfurt Stock Exchange ook de Duitse federale Bank en zelfs de Europese Centrale Bank. Daarnaast vindt er jaarlijks de Frankfurter Messe plaats, de grootste handelsbeurs ter wereld. Als je door Frankfurt loopt, waan je je in een echte metropool die zich kan meten met wereldsteden zoals Londen en Parijs, vanwege de talloze wolkenkrabbers en de adembenemende skyline. Maar Frankfurt heeft ook een eeuwenoude binnenstad waar je prachtige bezienswaardigheden kunt bekijken zoals de vakwerkhuizen aan de Römerberg, de Domkerk en de Alte Oper aan de Opernplatz. Als je interesse heeft in de geschiedenis van de stad is een bezoekje aan het Archäologische Museum, het Historische Museum en het Naturmuseum Senckenberg zeer aan te raden. Behalve een keur aan attracties bezoeken kunt u in Frankfurt ook eindeloos winkelen, heerlijk uitgaan en typische Frankfurter lekkernijen proeven zoals Bethmännchen en Handkäs mit Musik, die je kunt wegspoelen met de lokaal zeer geliefde Apfelwein.

Vanaf Schiphol naar Duitsland vliegen

Sinds een aantal jaren is het voor de Nederlandse reizigers zeer aantrekkelijk om via één van de de duitse luchthavens naar de beoogde vakantiebestemming te vliegen. Naast de prijs is vooral het aanbod groter en beter. Dit de reden waarom verschillende reisorganisaties nu ook inspelen op deze groeiende vraag en vluchten vanaf Schiphol richting Duitsland aanbieden.

Vanwege deze verandering is er ook meer aanbod met betrekking tot parkeergelegenheden rondom Schiphol. Naast Schiphol Smart Parking / P3 Parkeren zijn er veel secundaire parkeerbedrijven gestart met dezelfde service en vaak concurrerende prijzen. Als reiziger is het dan ook lastig om tot een goede en veilige keuze te komen. Om dit te voorkomen raden we je aan om verschillende reviews te lezen, uw wensen op te schrijven en naast het aanbod te leggen en te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Mocht je hier hulp bij nodig zijn dan voorziet Parkeren dichtbij Schiphol in een eerlijk en 100% onafhankelijk advies.