Vliegtickets

Al ligt Duitsland redelijk naast de deur, soms is het veel sneller en praktischer om per vliegtuig te reizen. Vooral voor Duitse bestemmingen die wat verder weg liggen van Nederland zijn vliegtickets eigenlijk altijd de beste optie.

Voordelige vliegtickets boeken

Indien u zo voordelig mogelijk naar Duitsland wilt vliegen kunt u het beste op internet zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Met name vergelijkingssites die specifiek bedoeld zijn voor het zoeken naar vliegtickets zijn erg handig en tonen in één oogopslag de goedkoopste tickets naar de door u gewenste bestemming in Duitsland. U zult zien dat niet alleen prijsvechters goedkope tickets aanbieden, ook reguliere maatschappijen hebben soms aantrekkelijke aanbiedingen. Meestal is het goedkoper om buiten het vakantieseizoen te vliegen, en ook kan het voordeliger zijn om op een doordeweekse dag te vliegen in plaats van in het weekend, of heel vroeg in de ochtend of laat in de avond. Wat altijd loont is om zo ver mogelijk van tevoren te boeken, dan heeft u ook de meeste keuze en kunt u profiteren van de beste vliegticketprijzen.
Vanaf Nederland kunt u naar meer dan 15 verschillende bestemmingen in Duitsland vliegen. Als u op zoek bent naar een spannende stedentrip is vliegen naar Berlijn absoluut aan te raden, maar ook Frankfurt am Main is een bezoekje meer dan waard.

Berlijn

In de hoofdstad van Duitsland komt u altijd tijd te kort. Berlijn heeft naast een serieuze kant, als hoogstaand wetenschappelijk, politiek en cultureel centra van Europa, met de vele musea en kunsttentoonstellingen, ook een uitbundige kant met een bruisend nachtleven en veelzijdige festivals. Berlijn biedt voor elk wat wils en u zult na een eerste bezoek zeker weer snel terug willen naar deze moderne en liberale stad die tevens een rijke geschiedenis kent. Natuurlijk mag u de overblijfselen van de Berlijnse Muur niet missen, maar daarnaast moeten ook zeker de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw op uw programma staan, en indien u van winkelen houdt kunt u meteen wat geschiedenis ‘meepikken’ door het Kaufhaus des Westens (KaDeWe) te bezoeken. Na zo’n heerlijke dag door de stad wandelen is niets prettiger dan in een van de gezellige cafés of restaurants neer te strijken die overal over de stad verspreid liggen en vaak tot ver in de kleine uurtjes open zijn.

Frankfurt am Main

Frankfurt is het handelscentrum van Duitsland en tevens het grootste financiële centrum op het vasteland van Europa. In deze stad aan de rivier de Main zetelt behalve Frankfurt Stock Exchange ook de Duitse federale Bank en zelfs de Europese Centrale Bank. Daarnaast vindt er jaarlijks de Frankfurter Messe plaats, de grootste handelsbeurs ter wereld. Als u door Frankfurt loopt waant u zich in een echte metropool die zich kan meten met wereldsteden zoals Londen en Parijs, vanwege de talloze wolkenkrabbers en de adembenemende skyline. Maar Frankfurt heeft ook een eeuwenoude binnenstad waar u prachtige bezienswaardigheden kunt bekijken zoals de vakwerkhuizen aan de Römerberg, de Domkerk en de Alte Oper aan de Opernplatz. Indien u interesse heeft in de geschiedenis van de stad is een bezoekje aan het Archäologische Museum, het Historische Museum en het Naturmuseum Senckenberg zeer aan te raden. Behalve een keur aan attracties bezoeken kunt u in Frankfurt ook eindeloos winkelen, heerlijk uitgaan en typische Frankfurter lekkernijen proeven zoals Bethmännchen en Handkäs mit Musik, die u kunt wegspoelen met de lokaal zeer geliefde Apfelwein.

Vanaf Schiphol naar Duitsland vliegen

Sinds een aantal jaren is het voor de Nederlandse reizigers zeer aantrekkelijk om via één van de de duitse luchthavens naar de beoogde vakantiebestemming te vliegen. Naast de prijs is vooral het aanbod groter en beter. Dit de reden waarom verschillende reisorganisaties nu ook inspelen op deze groeiende vraag en vluchten vanaf Schiphol richting Duitsland aanbieden.

Vanwege deze verandering is er ook meer aanbod met betrekking tot parkeergelegenheden rondom Schiphol. Naast Schiphol Smart Parking / P3 Parkeren zijn er veel secundaire parkeerbedrijven gestart met dezelfde service en vaak concurrerende prijzen. Als reiziger is het dan ook lastig om tot een goede en veilige keuze te komen. Om dit te voorkomen raden wij u aan om verschillende reviews te lezen, uw wensen op te schrijven en naast het aanbod te leggen en te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Mocht u hier hulp bij nodig zijn dan voorziet Parkeren dichtbij Schiphol in een eerlijk en 100% onafhankelijk advies.

Tips

Wil jij voor een mooie prijs je auto parkeren bij Schiphol? Op Parkos.com vind je altijd de beste aanbiedingen voor een parkeerplek rondom het vliegveld.