Duits leren

Het leren van de Duitse taal brengt vele voordelen met zich mee. In Europa zijn er al meer dan 100 miljoen mensen die als moedertaal Duits spreken. In Oostenrijk, Noord- Italië, Luxemburg, Liechtenstein, Duitsland en België is Duits de moedertaal van vele mensen. Tevens is Duitsland de grootste handelspartner van Nederland. Het spreken van de Duitse taal zal uw kansen vergroten bij het vinden van een gepaste baan. U kunt zich de Duitse taal eigen maken op verschillende manieren, denk hierbij aan een online cursus, een klassikale cursus in Nederland of een talenreis naar Duitsland. Hieronder zullen wij voor u een aantal mogelijkheden verder toelichten.

Online cursus

Wanneer u de Duitse taal wilt leren dan kunt u dit ook doen via een online cursus. Op het internet zijn er vele websites te vinden die een online talencursus aanbieden, zoals leerexpres. Voor vele cursussen zult u moeten betalen maar er zijn er ook enkele te vinden die gratis zijn. Deze online cursussen zijn meestal opgedeeld in verschillende categorieën zoals beginners, gevorderden, grammatica en vele andere. Bedenk wel dat u alles zelf zult moeten doen, er is niemand die u zal verbeteren en het hebben van de nodige zelfdiscipline is zeker noodzakelijk.

Klassikale cursus in Nederland

Wanneer u de Duitse taal wilt leren maar u liever in Nederland blijft en een online cursus niet de gepaste optie is voor u, dan is een klassikale cursus wellicht de oplossing voor u. In Nederland zijn er vele instituten die de mogelijkheid bieden tot het volgen van intensieve of superintensieve lessen in privé of klassikaal verband. Ook hier zijn er verschillende categorieën waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen gericht op kinderen, zakenmensen en ouderen. Vaak ontvangt u na het afronden van de cursus een diploma. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal lessen dat u wilt volgen per week. Uiteraard verschillen de prijzen ook per instituut. Cursus Duits

Talenreis

Duits leren in een land waar men van oorsprong al Duits spreekt is uiteraard de meest efficiënte manier om de taal te leren. Op het internet zijn er vele organisaties te vinden die talenreizen naar Duitsland of Oostenrijk aanbieden. Vaak is er dan de mogelijkheid om een cursus Duits te volgen aan een talenschool die internationaal georiënteerd is. De lengte van het verblijf kunt u zelf bepalen, dit kan variëren van 1 week tot maar liefst 30 weken of langer. Veel van deze organisaties bieden een compleet pakket aan. U kunt bij hun bijvoorbeeld ook een accommodatie of excursie boeken. Steden waar veel internationale studenten heen gaan om de taal te leren zijn onder andere Keulen, München, Berlijn en Frankfurt. Voor meer informatie kun je ook kijken op studeren in Duitsland.