Verhuizen naar Duitsland

Er dient een hoop geregeld te worden voor een verhuizing naar Duitsland. Zoals het vinden van een goede en betrouwbare verhuizer, het inpakken van de spullen, verzekering etc. Op deze pagina vindt u veel informatie over deze onderwerpen die u kunnen helpen bij de voorbereidingen van de verhuizing naar Duitsland.

Erkende verhuizers

Het is verstandig om een goede verhuizer te kiezen, het liefst een die zich heeft aangesloten bij Erkende Verhuizers. Alle Erkende Verhuizers voldoen namelijk aan de eisen die zijn opgelegd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Ze worden dan ook regelmatig gecontroleerd op aspecten betreft veiligheid, kwaliteit en milieu. Let dus op het Erkende Verhuizers kenmerk.

Vraag tijdig bij verschillende bedrijven offertes aan

U wilt een goede Erkende Verhuizer, maar dat hoeft niet te betekenen dat u direct veel betaalt. Met een paar klikken kunt u meerdere offertes bij verschillende bedrijven tegelijkertijd aanvragen. Kijk hier om een aantal vrijblijvende offertes van internationale verhuisbedrijven aan te vragen. Of vul direct het onderstaande formulier in:

Verzekering

Het is belangrijk dat uw inboedel goed verzekerd is tijdens het transport naar Duitsland. Een gewone inboedelverzekering geldt vaak niet meer zodra uw spullen het huis verlaten. Erkende Verhuizers verzekeren uw spullen tot slechts een bepaald maximum bedrag. Laat u dus goed informeren door uw verhuisbedrijf.

Opslag

Soms kan het aantrekkelijk zijn om (een deel van) uw inboedel op te laten slaan. Dit kan zijn omdat u uw huis al heeft verkocht maar niet direct in uw nieuwe huis terecht kunt of omdat u misschien slechts tijdelijk naar Duitsland verhuisd en daarom niet al uw spullen wilt meenemen. Er zijn veel bedrijven die u opslagruimte aanbieden voor diverse prijzen. Ook enkele verhuisbedrijven hebben opslagruimte die ze verhuren.
Inpakken

Het is verstandig om zo veel mogelijk zelf in te pakken. Dit kan u veel kosten besparen. Echter laat kostbare/breekbare spullen door de verhuizers inpakken. Veel verhuisbedrijven vergoeden namelijk breekbare spullen niet als deze niet door de verhuizers zelf zijn ingepakt. Hieronder staan voor een deel van uw inboedel inpak-tips.

  • Elektrische apparaten – indien u de originele doos nog heeft is dit de beste optie. Anders kunt u het apparaat in een andere doos plaatsen en deze voldoende opvullen met dekens en/of ander materiaal zodat het apparaat niet zal schuiven tijdens transport. Kabels kunnen losgekoppeld worden, label deze dan zorgvuldig.
  • Koelkast – maak deze leeg, schoon en ontdooi het vriesvak. Plak de deur van de koelkast met tape dicht en zorg dat de koelkast tijdens transport rechtop blijft staan.
  • Kleding – voor het verhuizen van kleding bestaan speciale garderobedozen waarin u uw kleding kunt ophangen zodat het netjes blijft en niet zal kreuken.
  • Meubelen – demonteer ze zelf indien mogelijk, bewaar schroefjes/boutjes/moertjes in een zakje of enveloppe, schrijf daarop waar het bij hoort en plak het op een meubelonderdeel.
  • Wasmachine – koppel deze los en vergeet niet het restwater er uit te laten lopen. Zorg dat u de trommel vast zet zodat deze niet kan beschadigen tijdens transport.

Post Verhuisservice

U wilt natuurlijk niet uw post mislopen! Gelukkig biedt PostNL ook de Post Verhuisservice aan voor mensen die naar het buitenland verhuizen. Voor € 3,05 krijgt u een maand lang al uw post doorgestuurd naar uw nieuwe adres in Duitsland.

Huis kopen of huis huren

Voordat u kunt verhuizen naar Duitsland dient u natuurlijk eerst een huis te huren of een huis te kopen in Duitsland.

Links