Stage lopen in Duitsland

Heb je tijdens je studie de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd stage te lopen, dan is een stage in Duitsland wellicht een optie voor jou. Duitsland is een zeer belangrijke handelspartner van ons land. De mensen zijn er gastvrij en daarnaast heeft Duitsland ook op cultureel gebied veel te bieden. Het voltooien van je stage bij een Duits bedrijf staat erg goed op je CV en het zal je in de toekomst helpen met het vinden van een leuke baan. Op deze pagina hebben wij een aantal aspecten die te maken hebben met stage lopen in Duitsland voor jou op een rijtje gezet.

Keuzes

Wanneer je besloten hebt stage te gaan lopen in Duitsland dan dien je over enkele dingen goed na te denken. In Duitsland zijn er vele soorten stages, zo zijn er werkstages, afstudeerstages of meeloopstages. Ook zijn er vele verschillende sectoren waaruit je kunt kiezen. Wil je stage gaan lopen bij een technisch bedrijf? In de marketing sector? Of toch liever bij een bank? Verder is het ook erg belangrijk dat je van te voren weet wat je wilt gaan leren tijdens je stage. Dit alles zijn dingen waar je goed over na moet denken voor je op zoek gaat naar een stageplek.

Zoeken

Wanneer je bovenstaande dingen duidelijk op een rijtje hebt gezet dan kun je op zoek gaan naar een passende stage. Het is verstandig om eerst contact op te nemen met jouw hogeschool of universiteit. Vaak hebben zij een database met bedrijven die in het verleden stagiaires aangenomen hebben. Wellicht zit daar een interessant bedrijf voor jou bij. Persoonlijke contacten kunnen je vaak ook een stap in de goede richting bieden. Vraag die ene oom, neef, zus of kennis die werkzaam is in Duitsland eens of die wellicht een idee heeft. Of kijk op de vacaturesite SearchJobsAbroad.com. Deze site biedt ook een overzicht van stages in Duitsland.

Stagebemiddeling

Op het web zijn er vele instellingen te vinden die aan stagebemiddeling doen. Deze instellingen bieden hulp bij het vinden van een geschikte stage. Vaak hebben zij vele contacten met verschillende bedrijven waardoor zij de mogelijkheid bieden om je te helpen aan een stage op maat. Ook regelen zij vaak huisvestiging en onder andere talencursussen. Wanneer je de hulp van een bemiddelaar in wilt schakelen kijk dan eerst goed rond want de prijzen kunnen nogal verschillen.

Huisvestiging

Wanneer je zelf een stage gevonden hebt bij een bedrijf naar jouw wens, en je hebt geen bemiddelaar ingeschakeld, dan dien je wellicht nog een kamer, huis of appartement te vinden. Sommige bedrijven bieden hulp bij het vinden van een geschikte woning. Wanneer dit niet het geval is dan kun je op het internet verschillende instanties vinden die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning. Je kunt ook een kijkje nemen op onze pagina huis huren in Duitsland.

Erasmus beurs

Wanneer je in Duitsland stage gaat lopen dan is het wellicht mogelijk dat je in aanmerking komt voor een Erasmusbeurs. Op jouw hogeschool of Universiteit kunnen ze je meer informatie geven over de voorwaarden en benodigdheden.